06 augustus 2018

Macabere ontdekking (nieuws, 2018)

De naakte man in de schuurEn opnieuw is er een Scandinavisch thrillertalent ontdekt! Ditmaal door uitgeverij HarperCollins Holland, die gewag maakt van 'een bloedstollend, slim en sfeervol Zweedse crimedebuut'. De uitgeverij brengt op 25 september de thriller Wie zint op wraak van Bo Svernström in roulatie.


De debutant begint zijn verhaal met de vondst van een naakte man in een schuur in de buurt van Stockholm, op brute wijze vermoord. Maar als de politie arriveert, doet die een nog veel macabere ontdekking: de man leeft nog.

Politiecommissaris Carl Edson en onderzoeksjournaliste Alexandra Bengtsson bijten zich in de wrede zaak vast. Wanneer bekend wordt dat het slachtoffer een beruchte crimineel met veel vijanden is, wordt de zaak ineens een stuk gecompliceerder.

Edson en Bengtsson raken verstrikt in het spreekwoordelijke web van intriges en komen opeens zelf gevaarlijk dicht in het middelpunt te staan. Wie is nu het echte slachtoffer en wie de dader?

Bo Svernström (1964) heeft een graad in Zweedse literatuur behaald en heeft zelf lang voor Aftonbladet geschreven, een van de belangrijkste kranten van Zweden. Hij woont in Stockholm en werkt daar aan het tweede boek van de serie.

Geen opmerkingen: