26 augustus 2018

Vermist in Lissabon (nieuws, 2018)

Hilde Vandermeeren in zee met advocaatTientallen boeken schreef ze in haar eentje en behaalde er prijzen mee. In het najaar vormt de Vlaamse schrijfster Hilde Vandermeeren een setje met Walter Damen. Geen misdaadauteur pur sang, maar een advocaat met tv-ervaring. 

Vandermeeren en Damen werken samen aan een trilogie waarvan het eerste deel in oktober bij uitgeverij Van Halewyck verschijnt. Het boek krijgt de titel Rusteloos en zet een jonge advocate in de schijnwerpers.

Een korte inhoud van Rusteloos: Kirsten is een strafrechtadvocate die voor een gerenommeerd advocatenkantoor in Lissabon werkt. Wanneer de dochter van een Portugese partijvoorzitter vermist wordt, krijgt Kirsten haar eerste grote strafzaak.

Kirsten verdedigt een Vlaamse projectontwikkelaar die verdacht wordt van betrokkenheid bij deze verdwijning. Volgens de publieke opinie is hij schuldig en de druk van de media is bijkans niet te weerstaan. Haar cliënt houdt zijn onschuld vol, maar is hij te vertrouwen?

Een onderzoeksjournalist ontdekt feiten die een nieuw licht werpen op de zaak. Sommigen hebben er alles voor over om de waarheid te verbergen. Zelfs voor een moord deinzen ze niet terug. Er staat veel op het spel. Wie wint en wie verliest?

Na enkele tientallen kinderboeken schrijft Hilde Vandermeeren sinds 2013 thrillers voor volwassenen. Ze boekte direct succes: haar thrillerdebuut Als alles duister wordt werd bekroond met de Hercule Poirot publieksprijs 2013. In 2016 behaalde haar boek Stille Grond de shortlist van de Gouden Strop 2016. Haar boek Schemerzone werd bekroond met de Hercule Poirotprijs 2017 en haalde de longlist Bookspot Gouden Strop 2018.

Walter Damen studeerde rechten aan Ufsia in Antwerpen en aan de KU Leuven. Hij trad op als advocaat in verschillende dossiers die de volle aandacht van de media hadden. Damen is medeauteur van verschillende boeken, waaronder enkele thrillers met Joëlle Rozie, professor strafrecht in Antwerpen. Hij was ook een van de gezichten in de tv-serie Strafpleiters op Canvas.

Geen opmerkingen: