16 augustus 2018

Gesignaleerd 444 (nieuws, 2018)

Andrew Gross - De saboteurBij uitgeverij De Fontein verschijnt op 21 augustus De saboteur van Andrew Gross. Volgens de uitgever is het een thriller waarin de Tweede Wereldoorlog een behoorlijk grote rol speelt, net als in zijn boek Alleen hij uit 2017.


In het boek neemt één man het op tegen een elitekorps van SS'ers met de bedoeling om de loop van de Tweede Wereldoorlog te veranderen.

Wanneer het verzet in Noorwegen er in 1943 achterkomt dat de nazi’s in het geheim bezig zijn met het bouwen van een atoomwapen, is Kurt Nordstrum degene die gedropt wordt in het vrijwel ondoordringbare berggebied om die plannen te verstoren. Met niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook de loop van een vernietigende oorlog.

De nu 66-jarige Amerikaan Andrew Gross heeft een fiks aantal thrillers op zijn naam staan. Hij schreef samen met James Patterson een vijftal spannende boeken, waaronder enkele delen uit de Women's Murder Club.

In 2006 ging Gross solo. Zijn thriller The Dark Tide uit 2007 werd door de Thriller Writers Association uitgeroepen tot Thriller of the Year. Van de oorlogsroman Alleen hij, die met flink wat loftuitingen werd overladen, werden ruim 10.000 exemplaren verkocht.

Geen opmerkingen: