14 april 2015

Jarig! (nieuws, 2015)

ACHT JAAR, ECHT WEL!

(Door Peter Kuijt)

In de rechterkolom staat onder het kopje 'Kan het beter?' dat De Spanningsblog werd opgericht op 14 april 2007. De meest eenvoudige conclusie die hieruit kan worden getrokken is dat deze site vandaag precies acht jaar bestaat. Mooie smoes voor het laten vollopen van een cakevorm met een hoop zoetigheid.

De aftrap voor de blog was destijds op een zaterdag. De weekendkrant was op hoge snelheid doorgebladerd, de column van Youp overgeslagen, want ik wilde me die dag op iets anders richten. Ik had besloten me een plekje in cyberspace toe te eigenen, waar ik mijn thrillerrecensies en interviews met misdaadschrijvers kon verzamelen.

De blog groeide gaandeweg uit tot een site waar behalve de besprekingen en de interviews, ook columns, achtergrondverhalen en nieuws uit het thrillergenre een plek kregen. En ik mocht daarbij destijds rekenen op bijdragen van collega's die ik collega's mocht noemen. Daar is de laatste jaren enigszins de klad in gekomen, allemaal gevolg van economische omstandigheden en een enkele gebroken belofte. 

Een klein dipje trof De Spanningsblog het afgelopen jaar. Er werd niet meer elke dag iets nieuws gezet op de site. Dat had te maken met andere verplichtingen, onder andere voor de boekensite Hebban.nl, die ik u overigens van harte kan aanbevelen. Het werk voor deze massieve website, waar voor iedere genrelezer iets te vinden is, of het nou gaat om sciencefiction, young adult, feelgood, culinair of non-fictie, gaat nog steeds door. Maar van verwaarlozing van De Spanningsblog zal evenmin sprake zijn.

Want nu we acht zijn, willen we ook wel negen worden. En misschien wel tien...

6 opmerkingen:

Unknown zei

En daar houd ik je graag aan. Proficiat!

Daan zei

Allerhartelijkst! Keep on truckin'!

'Graag Gelezen', mijn boekenblog zei

Gefeliciteerd!

Unknown zei

Gefeliciteerd

Marco zei

Gefeliciteerd, Peter. Ga zo voort! Altijd prettig een update in mijn mailbox te ontdekken.

Annabee zei

Gefeliciteerd, op naar de volgende verjaardagen!
Mooi overzichtelijk hier, ik hou daarvan.