29 oktober 2014

Gesignaleerd 378 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

KAREN PERRY - DE ONSCHULDIGE SLAAP

Bij uitgeverij Boekerij verschijnt 'De onschuldige slaap', het debuut van het Ierse auteursduo Karen Perry.

Tanger. Harry wil zijn vrouw Robin verrassen met een etentje. Hij is alleen thuis met hun zoontje Dillon. Maar dan bedenkt hij dat hij Robins verjaardagscadeau in het café om de hoek heeft laten liggen en hij rent even de deur uit om het te halen. Terwijl hij weg is, wordt hun huis met de grond gelijk gemaakt door een aardbeving. Dillons lichaam wordt nooit gevonden.

Vijf jaar later. Harry en Robin hebben een nieuw leven opgebouwd in Dublin. Harry timmert hard aan de weg als beeldend kunstenaar en Robin heeft net ontdekt dat ze weer zwanger is. Maar dan ziet Harry op straat een jongen lopen die het evenbeeld is van hun zoon en worden ze weer het verleden ingezogen. Was het echt  Dillon? Of heeft hij het zich verbeeld?

Karen Perry is het pseudoniem van het thrillerduo Karen Gillece en Paul Perry. Gillece schreef eerder romans en won in 2009 de EU Prijs voor Literatuur (Ierland). Perry doceert creatief schrijven en poëzie in Dublin, schreef meerdere romans en won The Hennessy New Irish Writer of the Year Award.

Karen Perry - De onschuldige slaap. Vertaling: Sabine Mutsaers. Uitgeverij Boekerij, 301 pag., € 19,95. ISBN 978 90 225 6572 8

Geen opmerkingen: