10 oktober 2014

Gesignaleerd 370 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

ROBERT GALBRAITH - ZIJDERUPS


Bij uitgeverij Boekerij verschijnt 13 oktober 'Zijderups', de tweede misdaadroman van Robert Galbraith.

Als schrijver Owen  Quine wordt vermist, besluit zijn vrouw Cormoran Strike in te schakelen. Quine is regelmatig een tijd van huis, maar deze keer is het anders. Strike komt er al snel achter dat de verdwijning alles te maken heeft met Quines laatste manuscript. Dit bestaat namelijk uit onthullende portretten van bijna al zijn vrienden en kennissen en het zou een ramp voor hen zijn als het ooit wordt gepubliceerd.

Niet veel later wordt Quine vermoord teruggevonden. De omstandighedne van zijn dood zijn zeer verdacht en geven een verontrustend kijkje in de geest van de dader. In een race tegen de klok probeert Strike het motief te achterhalen van een meedogenloze moordenaar; een moordenaar zoals hij nog nooit is tegengekomen.

Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling, de wereldberoemde auteur van de Harry Potterserie. en de roman 'Een goede raad'. Galbraith debuteerde in 2013 met 'Koekoeksjong'.

Robert Galbraith - Zijderups. Vertaling: Sabine Mutsaers. Uitgeverij  Boekerij, 541 pag., € 19,95. ISBN 978 90 225 7210 8.

Geen opmerkingen: