28 oktober 2014

Gesignaleerd 375 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

JOHN GRISHAM - DILEMMA

Bij uitgeverij A.W. Bruna verschijnt 'Dilemma', de nieuwe legal thriller van John Grisham.

Voor de verandering heeft de Amerikaanse bestsellerauteur een vrouw als hoofdpersonage. Als de jonge Samantha Kofer haar baan verliest, moet ze - na werkweken van honderd uur met een partnerschap in het vooruitzicht - een baan accepteren bij een klein pro-Deokantoor. Vanuit Manhattan verhuist ze naar Brady, een dorpje in de staat Virginia. Hier assisteert zij Mattie Wyatt van het Mountain Bureau voor Rechtshulp, dat zich inzet voor de arme bevolking. Voor het eerst in haar leven helpt Samantha bij de voorbereidingen van echte rechtszaken, brengt ze daadwerkelijk tijd door in een rechtszaal, maar wordt ze ook bedreigd door inwoners die niks moeten hebben van een advocaat uit de grote stad.

Samantha komt terecht in de troebele wereld van de mijnbouw, waar continu wetten worden overtreden en de regelgeving wordt genegeerd. Onder de inwoners van Brady heerst grote verdeeldheid over de voor- en nadelen van de vele steenkolenmijnen in de regio, en openlijk geweld ligt constant op de loer. Samantha raakt verwikkeld in een proces met dodelijke gevolgen.

John Grisham (1955) werkte na zijn studie rechten aan de University of Mississippi bijna tien jaar lang als jurist, waarbij hij zich specialiseerde in strafrechtelijke zaken en letselschadeclaims. Als thrillerschrijver debuteerde hij in 1988 met 'De jury', maar het was zijn tweede boek, 'Advocaat van de duivel', waarmee hij definitief zijn naam vestigde.

John Grisham - Dilemma. Vertaling: Jolanda te Lindert. Uitgeverij A.W. Bruna, 367 pag., € 19,95. ISBN 978 94 005 0506 3.

Geen opmerkingen: