10 oktober 2014

Gesignaleerd 369 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

MARTINE KAMPHUIS - ALIBI

Bij uitgeverij De Crime Compagnie verschijnt 'Alibi' van Martine Kamphuis, het eerste deel in een serie thrillers rond psychologe Wynona Post.

Regelmatig gaat het mis tijdens ontgroeningskampen, soms met fatale gevolgen. Recent overleed een Haagse student tijdens zo'n kamp. Martine Kamphuis, werkzaam als psychiater met jongeren met gedragsproblematiek, heeft een thriller over dit onderwerp geschreven. Haar intrigeerde vooral de vraag: waarom worden slachtoffers daders?

De hoofdpersoon in Kamphuis' thriller 'Alibi' is Wynona Post, een eigenzinnige en onconventionele, maar sympathieke psychologe in opleiding. Een van de cliënten van WP, zoals Wynona wordt genoemd, is studente Josje. Wanneer Josje vertelt over de dood van Belle tijdens een ontgroeningskamp, wordt WP gegrepen door het mysterieuze verhaal. Ze vermoedt dat de dood van Belle geen natuurlijke dood was. In haar zoektocht naar de waarheid negeert ze grenzen en brengt daarbij ook haar eigen leven in gevaar.

Martine Kamphuis debuteerde in 2006 met de psychologische thriller 'Vrij', waarna meer thrillers volgden, voor jeugd en young adult en volwassenen. Bij De Crime Compagnie verschenen 'Zwemmen' (2011) en 'Mist' (2012). Met haar zoons als proeflezer schreef Kamphuis ook voor kinderen, waarbij ze tweemaal een prijs won.

Martine Kamphuis - Alibi. Uitgeverij De Crime Compagnie, 272 pag., €14,95. ISBN 978 94 6109 132 1.

Geen opmerkingen: