28 oktober 2014

Gesignaleerd 373 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

DROR MISHANI - DE VERDENKING

Bij uitgeverij De Bezige Bij verschijnt 'De verdenking', de tweede thriller van de Israƫlische schrijver Dror Mishani.

In de omgeving van een kinderdagverblijf in Tel Aviv wordt een bomkoffer gevonden. De explosieven blijken vals, maar een omineuze boodschap volgt: 'De koffer is nog maar het begin'. Politie-inspecteur Avraham Avraham bijt zich vast in het dossier, vastbesloten om niet dezelfde fouten te maken als in zijn vorige zaak.

Maar dan gedraagt de vader van een kind dat naar het kinderdagverblijf gaat zich verdacht. Heeft de man iets te maken met de koffer? Wil hij op de vlucht slaan met zijn twee kinderen? En waar is hun moeder, die een vliegreis naar de Filipijnen boekte en daar nooit aankwam?

Dror Mishani (1975) werkt als redacteur van fictie en vertaalde misdaadverhalen bij de Israƫlische uitgeverij Keter Books. Zijn debuutroman 'De verdwenen zoon' (2013) was het begin van een serie over politie-inspecteur Avraham Avraham. en werd in The Guardian uitgeroepen tot een van de beste misdaadverhalen van het jaar.

Dror Mishani - De verdenking. Vertaling: Ruben Verhasselt. Uitgeverij De Bezige Bij, 336 pag., € 18,90. ISBN 978 90 6042 170 9.

Geen opmerkingen: