16 oktober 2014

Gesignaleerd 371 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

CORINE HARTMAN - IJSKOUD

Bij uitgeverij Karakter verschijnt 'IJskoud' van de hand van Corine Hartman, het vierde deel in de thrillerserie rond rechercheur Jessica Haider.

Na de rigoureuze afrekening met een deel van haar verleden in Zielloos (deel 3), krijgt Jessica in IJskoud haar volgende opdracht van Saligia. De onorthodoxe rechercheur moet infiltreren in Corail, een bedrijf dat zich specialiseert in cryonisme, een wetenschappelijk experiment waarbij mensen die klinisch dood zijn worden ingevroren.

Ze krijgt deze opdracht direct van Sir Ryan, de oprichter van Saligia. Hij veroordeelt cryonisme als duivels werk, en Corail blijkt na onderzoek nog veel helser dan Jessy in haar wildste dromen had kunnen bedenken.

De moordzaak waar Jessy in haar functie als politierechercheur op gezet wordt, vraagt daarnaast uitzonderlijk veel van haar. Een mediamagnaat wordt in zijn huis in Meerssen op brute wijze vermoord, zijn vrouw mishandeld en voor dood achtergelaten. Jessy komt dan voor een vreselijk dilemma te staan: ze moet kiezen tussen twee kwaden, waarbij ze de demonen uit haar eigen verleden niet meer kan ontwijken.

Corine Hartman is sinds 2007 fulltime auteur. In de Haider-serie verschenen eerder 'Bloedlijn' (genomineerd voor Gouden Strop 2013), 'Glashard' en 'Zielloos' (genomineerd voor Gouden Strop 2014).

Corine Hartman - IJskoud. Uitgeverij Karakter, 303 pag., € 15,00. ISBN 978 90 452 0577 9

Geen opmerkingen: