29 oktober 2014

Gesignaleerd 376 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

TOMAS ROSS - DE VRIENDEN VAN PINOCCHIO

Bij uitgeverij Cargo is verschenen 'De vrienden van Pinocchio' van Tomas Ross.

Op een warme voorjaarsnacht vinden twee jonge inbrekers het lichaam van voormalig jazzzangeres Nel van Geel. Ze blijkt al twee maanden onopgemerkt dood in haar huis te hebben gelegen. Wanneer haar zoon Paul het huis opruimt, vindt hij in een oud schoolschrift schokkende notities over de Pinocchioclub in Praag, een beruchte bar voor pedoseksuelen.

Ondertussen maakt een topambtenaar in Den Haag zich grote zorgen over de chantage van een van zijn oude studievrienden. Zelf heeft hij niets te vrezen; niemand kan bewijzen dat hij betrokken is bij misbruik van jonge jongens, want zijn netwerk omvat rechters, politiefunctionarissen en ministers, en reikt zelfs tot kringen van het Koninklijk Huis.

Tomas Ross (1944) balanceert in zijn thrillers op de scheidslijn tussen feit en fictie. Hij won driemaal de Gouden Strop - voor 'B├Ęta', 'Koerier voor Sarajevo' en 'De zesde mei'. Als scenarioschrijver werkte hij mee aan series als 'Bernhard - Schavuit van Oranje', 'Beatrix - Oranje onder vuur' en de film '06/05' van Theo van Gogh.

Tomas Ross - De vrienden van Pinocchio. Uitgeverij Cargo, 378 pag., € 19,90. ISBN 978 90 234 88002.

Geen opmerkingen: