27 juli 2014

Maffiamaatschap (nieuws, 2014)

NIEUW THRILLERDUO: LEON MOSZKOWICZ & BRAM DE WINTER

Oud-advocaat Bram Moszkowicz en zijn 'goede vriend', de schrijver Leon de Winter, hebben voor het schrijven van een thrillertrilogie een pseudoniem gekozen: Leon Moszkowicz & Bram de Winter. Het duo komt in september met het eerste deel, getiteld 'Maffiamaat'. Volgens uitgeverij Bertram + de Leeuw belooft het 'een genadeloos spannend', maar ook 'humoristische' thriller te worden.

De Amerikaanse thrillerschrijfster Elizabeth George heeft Nederland geprezen voor de manier waarop het land de terugkeer van de slachtoffers van de aanslag op vlucht MH17 heeft geregeld. 'Bravo, Nederland. Gratie en waardigheid als antwoord op haat en geweld', twitterde zij.'Wat een voorbeeld voor de gehele wereld.' 

Gillian Flynn, schrijfster van de veelgeprezen thriller 'Gone Girl' ('Donker hart'), en Jo Nesbø, auteur van 'Pansjerhjerte' ('Het pantserhart') strijden om de Icepick (oftewel De Pikhouweel), de prijs van het thrillerestival Iceland Noir voor vertaalde misdaadliteratuur. Maar ook Joël Dicker ('De waarheid over de zaak Harry Quebert'), Håkan Nesser ('De man zonder hond') en Antti Tuomainen ('Veljeni vartija') zijn voor de prijs in de race.

Uitgeverij Transworld Publishers meldt dat de tweede thriller van S.J. Watson, getiteld 'Second Life', in februari 2015 zal verschijnen. De Britse auteur heeft daarnaast een contract gesloten voor het schrijven van twee thrillers, die in 2017 en 2019 op de markt zullen verschijnen. Watson beleefde drie jaar geleden een droomstart met zijn debuut 'Voor ik ga slapen'.
Stefán Máni
Het genootschap van IJslandse thrillerauteurs – op z'n IJslands: Hið íslenska glæpafélag – heeft dit jaar het boek 'Grimmd' ('Cruelty') van Stefán Máni bekroond met de Bloeddruppelprijs. Máni's boek dingt nu automatisch mee als de inzending van IJsland voor de strijd om de Glazen Sleutel, de prijs voor het beste spannende boek uit Scandinavië.

De Schotse bestsellerauteur J.K. Rowling is van plan om meer thrillers te schrijven. Ze wil een serie creëren die meer delen telt dan haar zeven succesvolle Harry Potter-avonturen. Rowling kondigde dat aan op het Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival. Rowling heeft inmiddels twee misdaadromans gepubliceerd onder het pseudoniem Robert Galbraith. 

Geen opmerkingen: