11 juli 2014

Gesignaleerd 351 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

JEFF VANDERMEER - VERNIETIGING

Bij uitgeverij De Bezige Bij verschijnt 'Vernietiging' van de Amerikaanse publicist Jeff VanderMeer. Het is het eerste deel van de 'Southern Reach'-trilogie.

Een expeditie van vier vrouwelijke onderzoekers moet een gebied in kaart brengen dat al dertig jaar is afgesloten van het continent. Elf eerdere expedities overleefden de reis niet of keerden niet terug. Van de laatste expeditie kwamen de leden terug als schimmen van zichzelf en ze stierven enkele maanden later aan een agressieve vorm van kanker. 

De vier vrouwen moeten het gebied onderzoeken en monsters nemen. Ondertussen moeten ze ervoor zorgen niet besmet te raken en het hoofd koel te houden. Maar het zijn hun eigen geheimen die uiteindelijk hun lot zullen bepalen.

Jeff VanderMeer schrijft essays voor onder meer The Washington Post, The New York Times Book Review en The Guardian. Hij won tweemaal de World Fantasy Award. Zijn werk is in meer dan twintig landen vertaald. De rechten van 'Vernietiging' zijn wereldwijd verkocht aan literaire uitgeverijen, de filmrechten aan Paramount Pictures.

Jeff VanderMeer – Vernieting. Vertaling: Otto Biersma. Uitgeverij De Bezige Bij, 224 pag., € 18,50. ISBN: 978 90 234 8683 1. Ook verkrijgbaar als e-book

1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.