01 augustus 2014

Gesignaleerd 353 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

BRAD THOR - GEHEIME ORDE

Bij uitgeverij Karakter verschijnt 'Geheime orde', een thriller van de Amerikaanse schrijver Brad Thor.

In de duistere krochten van de ogenschijnlijk onafhankelijke Amerikaanse Federal Band (de Fed) spelen macht en politiek gewin een kat-en-muisspel. De Fed opereert zelfstandig en heeft een ongekende invloed. 

Na de plotselinge dood van de president van de Fed is er daarom snel een aantal kandidaten geselecteerd om dit machtige orgaan, en daarmee de VS, voor de afgrond te behoeden. Maar als alle vijf kandidaten spoorloos verdwijnen slaat de paniek om in angst en verschrikking, en is er eigenlijk maar één man tot wie ze zich kunnen wenden. 

Geheim agent Scot Harvath wordt naar Washington geroepen en ziet zich geconfronteerd met een duistere Amerikaanse terreurgroep, die zijn oorsprong vindt in de achttiende eeuw. Terwijl de gegijzelden een voor een op gruwelijke wijze vermoord teruggevonden worden, moet Harvath een eeuwenoud web van samenzweringen ontrafelen om zo de grootste ramp die Amerika ooit bedreigd heeft te voorkomen.

Brad Thor heeft zowel voor als achter de schermen gewerkt in de televisiewereld, als producent en schrijver van tv-programma’s, maar ook als expert op het gebied van terrorismebestrijding. In 2008 volgde hij een zogenaamd Black Ops-team in Afghanistan om research te doen voor een van zijn thrillers.

Brad Thor - Geheime orde. Vertaling: Janet Limonard-Harkink. Uitgeverij Karakter, 344 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 452 0506 9.

Geen opmerkingen: