20 juli 2014

Lijkenhuis (nieuws, 2014)

VERFILMING 'IK BEN PELGRIM' IN AANTOCHT

Terry Hayes
LOS ANGELES - De Amerikaanse filmmaatschappij MGM heeft van de spionagethriller 'Ik ben Pelgrim' van Terry Hayes de filmrechten verworven. En zoals hij zelf al eerder had aangekondigd zal de voormalig journalist zelf het scenario schrijven. In de thriller verhaalt Hayes over 'Pelgrim', een man die uitgroeide tot een van de beste spionnen. Hij maakt jacht op een onbekende vijand die een duivels plan aan het uitvoeren is. 

HARROGATE - De Britse schrijfster Belinda Bauer heeft met haar thriller 'Rubbernecker' de Crime Novel of the Year Award gewonnen. Zij kreeg de prijs, een cheque van drieduizend Britse ponden en een biervat van de sponsor, tijdens het Theakstons Old Peculier Crime Writing Festival in Harrogate. De thriller, in Nederlandse verschenen onder de titel 'Wat dood is', vertelt het verhaal van Patrick Fort, een anatomiestudent met het syndroom van Asperger. Hij vermoedt dat het lichaam dat op zijn snijtafel ligt, het slachtoffer is van een moord. 

Elmore Leonard
DETROIT - Uitgeverij Weidenfeld & Nicholson publiceert volgend jaar een bundel met nog niet eerder in druk verschenen verhalen van thrillerauteur Elmore Leonard. De meeste verhalen zijn geschreven in de jaren vijftig, toen Leonard nog copywriter was. Leonard overleed in augustus 2013 op 87-jarige leeftijd. 

AMSTERDAM - De thriller 'De kraamhulp' van Esther Verhoef beleeft een internationale doorbraak. Op korte termijn verschijnt het boek in Duitse, Deense én Hongaarse vertaling. In Nederland zijn er meer dan 130.000 exemplaren van het boek verkocht. 

DUNDEE - Het nieuwe mortuarium van de Universiteit van Dundee is vernoemd naar de Schotse thrillerschrijfster Val McDermid. Zij was een van de elf auteurs die actief een campagne steunden om geld bijeen te brengen voor een nieuw lijkenhuis. Een van de snijkamers draagt de naam van McDermids collega Stuart MacBride

NEW YORK - De Amerikaanse thrillerschrijver James Rollins zit al vijftien jaar bij uitgever William Morrow, een imprint van HarperCollins. Die heeft zijn loyaliteit nu beloond met een contract ter waarde van maar liefst vijftien miljoen dollar voor de levering van vier thrillers. James Rollins is het pseudoniem voor een 52-jarige voormalige veearts, wiens echte naam James Czajkowski is. Zijn meest succesvolle boeken zijn die uit de 'Sigma'-serie, over een militaire elite-eenheid die natuurwetenschappelijke mysteries oplost en bij tijd en wijle een wereldvernietigende ramp weet te voorkomen. 

Geen opmerkingen: