20 juli 2014

Gesignaleerd 352 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

DREW CHAPMAN - ONDERGRONDS


Bij uitgeverij Karakter verschijnt de thriller 'Ondergronds' van de Amerikaanse scenarioschrijver Drew Chapman.

Garrett Reilly heeft oog voor cijfers. Hij ziet patronen en reeksen die niemand anders ziet, en dankzij die gave is zijn ster rijzende op Wall Street. Maar als hij in de gaten krijgt dat er 200 miljard aan Amerikaanse staatsobligaties te koop wordt aangeboden tegen belachelijke prijzen, maakt zijn talent hem de meest gezochte man ter wereld.

Het Amerikaanse leger wil Reilly inlijven vanwege zijn bijzondere kwaliteiten. Ze hebben iemand nodig die hen leidt in een onzichtbare oorlog, die wordt gestreden op het duistere veld van de cybernetica en waar economisch, psychologisch, maar ook fysiek geweld niet geschuwd wordt. En ze verzamelen een team van whizzkids en hackers om hem heen om te helpen.

Reilly en zijn team ontdekken dat China achter de aanvallen zit, en de oorlogsdreiging stijgt al snel naar een kritiek punt. Maar om de aanval tegen te kunnen houden, is het essentieel om erachter te komen wat het doel ervan is. Als ze daarin gedwarsboomd worden, gaan ze ondergronds en proberen ze, terwijl de politie, agenten van de geheime dienst en een potentiële terroristencel hen proberen op te sporen en uit te schakelen, hun missie alsnog tot een goed einde te brengen.

Drew Chapman is scenarioschrijver voor onder andere Disney, Fox, Universal, Warner Brothers en Sony. Ook regisseerde hij de film 'Stand off'.  

Drew Chapman - Ondergronds. Vertaling: Peter de Rijk. Uitgeverij Karakter, 400 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 452 0514 4

Geen opmerkingen: