04 juli 2014

Schrijven én pitchen (nieuws, 2014)

UITGEVERIJ ZOEKT THRILLERTALENT

In navolging van de succesvolle exercitie van uitgeverij Cargo, die een Gouden Strop voor debutant Donald Nolet opleverde, is uitgeverij De Fontein nu ook een zoektocht gestart naar nieuw Nederlands thrillertalent. Samen met de Schrijversacademie en de Literaire Thriller Salon organiseert De Fontein de schrijfwedstrijd 'Schrijf & Huiver'.

De eerste prijs is een auteurscontract bij Uitgeverij De Fontein en de uitgave van het winnende manuscript. Voor één ander talent stelt de Schrijversacademie een schrijfopleiding ter waarde van 1800 euro ter beschikking.

De jury van 'Schrijf & Huiver' bestaat uit: nieuwslezer Rik van de Westelaken (juryvoorzitter De Gouden Strop 2013), journalist Theo HakkertAnnet de Jong (auteur, journalist voor o.a. De Telegraaf en presentator van de Literaire Thriller Salon), Carla de Jong (auteur, docent aan de Schrijversacademie, en presentator van de Literaire Thriller Salon) en Claudia van der Werf (acquirerend redacteur thrillers bij Uitgeverij De Fontein).

Deelnemers moeten dienen vóór 15 september 2014 een synopsis, motivatiebrief met biografie en de eerste tien pagina’s van hun manuscript naar schrijfenhuiver@uitgeverijdefontein.nl te sturen. De jury maakt een selectie voor de shortlist, die bekend wordt gemaakt op 16 november 2014.
De kandidaten op de shortlist krijgen feedback op hun inzending en worden uitgenodigd hun volledige manuscript in te sturen. Daarnaast worden ze uitgenodigd om deel te nemen aan een coachingprogramma van de Schrijversacademie bestaande uit drie masterclasses met tips en trucs, zoals 'hoe breng ik spanning in mijn verhaal', 'schrijven & schrappen' en 'hoe presenteer ik mezelf'.

Op 16 mei 2015 pitchen de shortlistkandidaten hun boek aan de jury. De winnaar van 'Schrijf & Huiver' wordt bekendgemaakt tijdens de Literaire Thriller Salon van 14 juni 2015.

Geen opmerkingen: