02 juli 2014

Gesignaleerd 348 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

JOHN VERDON - PETER PAN MOET STERVEN

Bij uitgeverij Boekerij verschijnt 'Peter Pan moet sterven', de vierde thriller van John Verdon over voormalig NYPD-rechercheur Dave Gurney.

De man die zijn leven heeft gered, vraagt Dave Gurney een schokkende moord te analyseren. Er is al een schuldige aangewezen en veroordeeld, maar is het slachtoffer, een charismatische politicus, echte vermoord door zijn eigen vrouw?

Gaandeweg zijn onderzoek raakt Gurney verzeild in een kat-en-muisspel met een corrupte rechercheur, een wat al te joviale maffiabaas, een verleidelijke jonge vrouw en een schimmige huurmoordenaar die door zijn kinderlijke uiterlijk bekendstaat als Peter Pan. Gurney ontdekt dat de ware toedracht nog schokkender is dan hij zich ooit had kunnen voorstellen.

John Verdon, geboren op Nieuwjaarsdag 1942, bekleedde in het verleden topfuncties in de reclamewereld van Manhattan. Nu woont hij samen met zijn vrouw in dezelfde streek als Dave Gurney, op het platteland in het noorden van de staat New York. Momenteel werkt hij aan zijn vijfde Gurney-thriller.

John Verdon - Peter Pan moet sterven. Vertaling: Herman van der Ploeg. Uitgeverij Boekerij, 398 pag., € 19,95. ISBN: 978 90 2257 033 3.

Geen opmerkingen: