10 november 2023

Wordt verwacht 568 (nieuws, 2023)

Een verwoestend etentje



Bij uitgeverij De Geus verschijnt op 12 december de nieuwe thriller van Martin Österdahl: De laatste nacht. Lekker op tijd, want deze thriller gaat over een bloedstollende oudjaarsavond.

Op een vroege nieuwjaarsochtend stuit de politie van Nacka op een macaber slagveld bij een van de landhuizen aan het meer. Op de bodem van het lege zwembad liggen twee naakte, gruwelijk toegetakelde lichamen.

De smoorverliefde tieners Ebba en Marlon hebben op oudjaarsavond een diner gepland om hun ouders voor het eerst te laten kennismaken. Een feestelijk etentje wordt het allerminst.

Onverwachts gedeelde verledens en geheimen maken het aan tafel almaar beklemmender en ongemakkelijker. Een avond met verwoestende gevolgen voor alle betrokkenen.

Martin Österdahl (Stockholm, 1973) boekt successen zowel als misdaadschrijver als televisieproducent. Sinds 2020 is hij verantwoordelijk voor de productie van het Eurovisie Songfestival. Met zijn nieuwe thriller De laatste nacht vestigt Österdahl zich als een van de meest verrassende nieuwe stemmen in het noir-genre, zegt De Geus.

Geen opmerkingen: