10 november 2023

Vier zaken, vier moordenaars (nieuws, 2023)

Een onrustige overtocht



Het Nederlands Dagblad noemde hem 'de koning van de cliffhanger'. Of Jeffrey Archer die bijnaam ook in zijn nieuwe thriller waarmaakt, kan de lezer vanaf januari 2024 zelf vaststellen. Want dan verschijnt bij uitgeverij HarperCollins Holland zijn nieuwe thriller: Over mijn lijk. 

Vier zaken, vier moordenaars, en één man die ze allemaal kan stoppen... dat is Over mijn lijk van Jeffrey Archer in een notendop, het vierde deel in de serie over rechercheur William Warwick. Het boek speelt zich dit keer afspeel begin jaren 80, met een nieuwe zaak die de lezer meeneemt van Londen naar New York. Volgens de uitgeverij staan de boeken van Jeffrey Archer bekend om slimme plots en een soepele stijl, en het kat-en-muisspel dat hij met zijn lezers speelt.

Na de dood van zijn vijand, de gentleman-dief Miles Faulkner, staat William Warwick op het punt om te starten bij de afdeling coldcases van de Londense politie. Voordat hij zich echter in een nieuwe zaak stort, gaat hij samen met zijn vrouw Beth aan boord van een luxecruiseschip met eindbestemming New York, voor een mooie vakantie.

Ze genieten op zee van de weelde en glamour van de transatlantische reis. De overtocht wordt echter ruw verstoord als de directeur van de rederij onder mysterieuze omstandigheden overlijdt. En alsof dat nog niet genoeg is, ontdekt William aanwijzingen dat Faulkner nog actief is.

Was de begrafenis van de ingenieuze kunstvervalser een list? Aan hoofdinspecteur William Warwick de taak deze zaken op te lossen voordat het te laat is…

Jeffrey Archer werd in 1940 geboren in Londen en groeide op in Somerset. Na zijn studie in Oxford was hij jarenlang actief in de politiek. Als auteur werd hij wereldberoemd na zijn doorbraak met Kane en Abel en de Clifton-serie. Hij is getrouwd, heeft twee zonen en woont afwisselend in Londen en Cambridge. Archer zat twee jaar in de Britse gevangenis wegens belemmering van de rechtsgang. 

Geen opmerkingen: