10 november 2023

Terug naar Silverbro (nieuws, 2023)

Eerste standalone thriller van Lina Bengtsdotter



Lina Bengtsdotter brengt volgens haar uitgeverij HarperCollins Holland de 'crème de la crime' qua Scandinavische spanning: 'Ze schrijft waanzinnige psychologische thrillers die onder je huid kruipen.' Haar Charlie Lager-reeks verscheen in 2018 en ging al 55.000 keer over de toonbank. De reeks verschijnt innmiddels in meer dan 25 landen in vertaling. In januari verschijnt Bengtsdotters eerste standalonethriller, Spelen met Vuur. Daarin heeft een afschuwelijke gebeurtenis uit het verleden enorme consequenties.

Na een wanhopig telefoontje van haar jeugdvriendin Katja wordt Vega gedwongen terug te keren naar Silverbro, het dorpje waar ze opgroeide. De meisjes waren onafscheidelijk: Katja worstelde met haar familie, die steeds meer uit elkaar viel, en Vega met de leegte die haar overleden moeder achterliet.

Maar een schokkende gebeurtenis dreef hen definitief uit elkaar.

Wanneer Vega uiteindelijk aankomt in Silverbro, blijkt Katja spoorloos. Dat doet haar onvermijdelijk denken aan Katja’s tante, die meer dan dertig jaar geleden verdween en nooit is teruggevonden.

Is het toeval of hebben de twee verdwijningen met elkaar te maken? Zal Vega haar vriendin vinden voordat het te laat is? Of zal het duistere geheim, dat Vega’s leven dreigt te vernietigen, uiteindelijk aan het licht komen?

Lina Bengtsdotter (1977), docent Zweeds en psychologie, groeide op in Gullspång, een Zweeds plattelandsstadje waar een groot deel van haar boeken zich afspeelt. Het eerste deel in de Charlie Lager-reeks werd in Zweden verkozen tot beste thrillerdebuut én was het bestverkochte debuut van dat jaar. Haar boeken hebben ook in het buitenland meerdere nominaties gekregen.


Geen opmerkingen: