11 november 2023

Randstadse dames (nieuws, 2023)

Moorden in het noorden



Vanaf woensdag 15 november lanceert uitgeverij De Fontein een driedelige serie thrillers, getiteld Moorden in het noorden. Het gaat om een nieuwe cosy crime-serie, spannende detectives met een vleugje humor. 

Schrijfster Liesbeth van Kempen verhuisde jaren geleden vanuit de Randstad naar een klein dorp in Friesland. Het Friese land en de dorpsgemeenschap zetten haar fantasie aan het werk wat leidde tot de driedelige thrrillerserie.

Een drietal vrouwen speelt de hoofdrol in de boeken. Het begint met Annemiek. Anderhalf jaar geleden is zij vanuit Blaricum verhuisd naar het dorpje Roggedorp/Roggedoarp in de provincie Friesland.

Integreren is een uitdaging en daarom plaatst ze een oproep in de dorpskrant: ‘Op zoek naar ondernemende Randstadse dames’. Twee vrouwen reageren: Fleur, verhuisd vanuit Amsterdam, en Dorien, een rasechte Utrechtse.

De drie hebben direct een klik. Wat zij niet konden vermoeden is dat er diverse moorden op hun pad komen en zij zich ontpoppen tot gedreven amateurdetectives.

Deel 1 De moord in het hertenkamp verschijnt op 15 november als e-book en luisterboek. Deel 2 De moord op het dorpsfeest is vanaf 15 december als e-book en luisterboek beschikbaar. Deel 3 De moord op de mollenman verschijnt op 15 januari 2024.

Liesbeth van Kempen werd met haar thrillerdebuut Gevaarlijk spel genomineerd voor de Hebban-debuutprijs. Daarna verscheen een tweede thriller Verpest. Zij is mede-oprichter van De Moordwijven, een collectief van thrillerauteurs, onder wie NS Publieksprijswinnaar Anya Niewierra.

Geen opmerkingen: