24 november 2023

Wordt verwacht 569 (nieuws, 2023)

'De grootste thriller sinds jaren'Matthew Blake heeft grote schoenen te vullen. Zijn debuut Anna O wordt door uitgeverij HarperCollins Holland bestempeld als 'de grootste thriller sinds jaren'. Het boek ontving binnen twee etmalen zestien internationale biedingen en is inmiddels verkocht aan ruim 30 landen. Anna O, dat op 6 februari 2024 verschijnt, is de nieuwe Het meisje in de trein en Gone Girl in één. Zegt de uitgever.

Anna Ogilvy was een vijfentwintigjarige schrijver met een mooie toekomst. Tot ze vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden doodstak. De tabloids noemen haar Schone slaapster, omdat ze vanwege een zeldzame aandoening sinds die fatale nacht in diepe slaap verkeert.

Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O op te lossen. Als het hem lukt haar wakker te krijgen, kan ze eindelijk terechtstaan. Hij moet echter voorzichtig zijn in de behandeling van de spraakmakende verdachte, want hij leidt zelf ook een gecompliceerd leven.

Als Anna eindelijk tekenen van leven vertoont, moet hij zien te ontdekken wat er destijds is gebeurd. Anna is de enige die de waarheid kent over die nacht, en Benedict de enige die haar naar boven kan halen. En door wat er aan het licht komt, komen ze allebei in gevaar.

Matthew Blake studeerde Engels voordat hij aan het werk ging als speechschrijver voor het Britse parlement. Geïnspireerd door zijn voorliefde voor het werk van Agatha Christie en spannende boeken begon hij zelf met schrijven. Anna O is zijn debuutthriller.

Geen opmerkingen: