22 november 2021

Moord op bestelling (nieuws, 2021)

Migratie, vaccins en encryptie  
Na Jens Vern (aka Sander Verheijen) komt nu ook de Vlaamse auteur Jan Van der Cruysse met een thriller die inhaakt op het coronavirus. In Win win dat op 30 november verschijnt bij uitgeverij Manteau (en bij voorbaat geen kans maakt op de Gouden Strop), weeft de auteur een, zoals dat heet, 'intrigerend web'. Hoe zijn mensensmokkel, fraude met covidvaccins en cryptovaluta met elkaar verbonden?

Laura staat op het punt af te studeren als ingenieur wanneer ze een envelop ontvangt, afzender onbekend. Inhoud: een ansichtkaart en een ticket voor een vlucht in businessclass naar San Francisco.

Van Nigeria tot China wacht haar een verhaal van verdronken bootvluchtelingen, grootschalige zwendel met covidvaccins, moord en inbraak op bestelling en dealers van een traagwerkend gif.

Haar gastheer is specialist in cryptofoons en cryptomunten. Laura heeft er geen benul van dat ze werd gecast voor de hoofdrol.

Uitgeverij Manteau bestempelt Win win als 'een ingenieus geconstrueerd misdaadverhaal zoals alleen Van der Cruysse dat kan schrijven: wervelend en erudiet, boordevol verfijnde humor, helemaal mee met deze tijd, zijn lezers heen en weer slingerend tussen locaties, tijdspanne en personages. Bovendien is de basis van het verhaal beangstigend reëel.'

Jan Van der Cruysse, ex-woordvoerder van Brussels Airport, is specialist in crisiscommunicatie. Van zijn Bling Bling-trilogie werden meer dan 15.000 exemplaren verkocht. Splendid Film kocht onlangs de filmrechten van Bling Bling 1.

Geen opmerkingen: