18 november 2021

Vier keer IV (nieuws, 2021)

Thriller van Arjen Lubach wordt dramaserie  De thriller IV van Arjen Lubach komt op tv als vierdelige dramaserie. Productiehuis Hollands Licht, dat eerder Flikken Maastricht en Hendrik Groen maakte, heeft de rechten op het boek verworven. Regisseur Bobby Boermans, maker van onder andere Mocro Maffia en Hoogvliegers, gaat IV verfilmen.

Arjen Lubach
reageerde volgens Nu.nl enthousiast op de verfilming van zijn boek. 'Meer dan bij alle andere boeken die ik schreef, maakte ik me tijdens het schrijfproces van IV een duidelijke voorstelling van de wereld die ik aan het scheppen was. Misschien was het de schuld van de series die ik in die periode bingewatchte: The Bridge, The Killing, Homeland, en was ik al die tijd stiekem al een film of serie aan het schrijven.'

De roman, die Lubach publiceerde in 2013, vertelt over de 29-jarige wiskundige Elsa Ruys die onverwachts op zoek moet naar de moordenaar van haar vader. Ze komt tot de ontdekking dat hij een groot staatsgeheim op het spoor was. Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen gaan spelen of wanneer de opnames plaatsvinden.

Het boek IV, dat ook in Duitsland is uitgebracht, heeft de Crimezone Debuutprijs gewonnen en werd genomineerd voor de Gouden Strop. 'Tot aan de finale is IV best vermakelijk', aldus de recensie op De Spanningsblog, die het verder heeft over een rechttoe rechtaan stijl en een potsierlijk slotakkoord. 

Geen opmerkingen: