10 november 2021

Een baanbrekende datingapp (nieuws, 2021)

Nieuwe thriller van Peter & Peter  Ze delen hun jeugd, hun voornaam en hun liefde voor verhalen vertellen. Het Zweedse thrillerduo Peter Mohlin & Peter Nyström publiceert op 11 januari 2022 hun nieuwe boek bij HarperCollins Holland. In De andere waarheid moet voormalig FBI-agent John Adderley opnieuw aan de bak.

Alicia Bjelke is door een ongeluk in haar jeugd zo verminkt dat zij haar gezicht liever niet laat zien. Ze is het technische genie achter een baanbrekende datingapp, die ze samen met haar zus Stella wil lanceren.

Totdat Stella op een dag dood wordt aangetroffen. Ze heeft een steekwond in haar nek en… ook háár gezicht is verminkt.

De moord wordt onderzocht door John Adderley, rechercheur en voormalig FBI-agent, die onder een nieuwe identiteit in Karlstad verblijft.

Na een mislukte infiltratie in een drugskartel in de VS moet hij ook in Zweden constant over zijn schouder blijven kijken. Al snel blijkt dat dit moordonderzoek hem een onverwachte kans geeft om af te rekenen met zijn verleden…

Peter Mohlin en Peter Nyström groeiden samen op in een klein Zweeds plaatsje. Ze schreven hun eerste verhaal toen ze tien jaar oud waren. Na succesvolle carrières als scenarioschrijvers en regisseurs voor theater en film besloten ze de draad weer op te pakken en samen thrillers te schrijven. En met succes: hun Het laatste leven werd bekroond met zowel de Zweedse Crimetime Award voor het beste debuut als de MAX Bronzen Vleermuis 2020. 

Geen opmerkingen: