22 november 2021

Gesignaleerd 534 (nieuws, 2021)

Ben Creed - Een dodelijk spoor  Bij uitgeverij De Fontein is Een dodelijk spoor uitgebracht, het thrillerdebuut van het schrijversduo Ben Creed. Volgens de uitgever geschikt leesvoer voor de fans van Andrew Gross, Tom Rob Smith en Martin Cruz Smith. Het verhaal volgt politieman Revol Rossel, 'een mix van Marlowe, Smiley en Wallander', en speelt zich af in de ijzige kou van Leningrad.


Het verhaal speelt zich af in Leningrad, 1951. Revol Rossel, ooit een groot violist, nu politieman, wordt geconfronteerd met vijf bevroren lijken, netjes geordend tussen een spoorlijn.

Zijn zoektocht naar de dader leidt hem naar het hart van de muzikale wereld van Leningrad en uiteindelijk naar de hoogste kringen van het Kremlin.

Het is een wereld die hij door en door kent. Een wereld waarin ooit zijn dromen werden verbrijzeld. Een wereld waarin zich nu een moordenaar schuilhoudt.

Het boek kwam in Engeland terecht op zowel de shortlist voor de New Blood Dagger (beste thrillerdebuut) als die van de Gold Dagger (beste thriller van het jaar). 

Ben Creed is het pseudoniem van voormalig Financial Times-journalist Barney Thompson en Chris Rickaby, eigenaar van een marketingbureau. Zij delen een fascinatie voor de geschiedenis van de Sovjet-Unie en vatten het plan op voor deze historische thriller. 

Lees hier een fragment van Een dodelijk spoor.

Geen opmerkingen: