10 november 2021

Met pensioen (nieuws, 2021)

Uitgeverij Ellessy in andere handen
Na ruim dertig jaar houdt uitgever Larry Iburg het voor gezien, zo laat hij weten. Hij gaat met pensioen en draagt zijn uitgeverij Ellessy over aan uitgever en schrijver Han Peeters. 


Larry Iburg
Larry Iburg
 heeft met voornamelijk feelgood-romans en thrillers een uit de kluiten gewassen steen bijgedragen aan de populariteit van deze genres. Vele honderden romans zijn door Ellessy in de loop der jaren uitgegeven, waaronder de thrillers van Jacob Vis, Peter de Zwaan en Gerard Nanne en de feelgood-romans van Olga van der Meer, Carla Vermaat en Angelique van Dongen.

Per 1 januari 2022 gaat Ellessy over in handen van Han Peeters die met ClusterEffect, LuisterEffect en Davey Jones Publishing inmiddels tien jaar aan de weg timmert. Naast schrijver is Peeters tevens de initiator van de nieuwe Valentijnprijs, De Hermes Thriller Award en de oprichter van De Manuscriptenbank. Door de uitbreiding met de titels van Ellessy komt de groep onder de noemer ClusterEffect op 1.500 titels (boeken, e-boeken, luisterboeken en podcasts).

Een intensieve samenwerking met Ellessy was al 2,5 jaar gaande, waarin LuisterEffect bijna 200 luisterboektitels van Ellessy publiceerde en uitgroeide tot een grote luisterboekuitgever met Nederlandstalig werk.

Volgens Larry Iburg blijven alle boeken (thrillers, feelgood-romans) verschijnen onder naam Ellessy. 'Waar die naam vandaan komt? Vroeger zagen mijn vrienden mijn initialen op Hansaplast (geschreven door mijn moeder) op plastic kampeerborden en -mokken en -bestek als ze de afwas deden op kampeervakanties. L.S.I. (Larry Steve Iburg). Zij maakten er voluit El-ES-I, oftewel Ellessy van.'

Geen opmerkingen: