28 november 2021

Gesignaleerd 535 (nieuws, 2021)

Dominique Biebau - Het mollenfeest  Bij de Vlaamse uitgeverij Vrijdag (en derhalve bij voorbaat uitgesloten van deelname aan de Gouden Strop) verschijnt op 3 december de nieuwe thriller van Gouden Strop-winnaar Dominique Biebau. Het mollenfeest is volgens de uitgever 'een ijzingwekkend verhaal over geheimen en schaduwen die tussen mensen en bomen hangen'.

'
Als d’ Opperste ghebiedt, soe moet ghy gaen Trecken in ’t landt van Mollengijs.'

Vier nichten groeien samen op in de dreigende schaduw van het Mollendaalbos. Tijdens een onschuldig kinderspel dringt een van de meisjes de werkkamer van hun opa binnen, waar ze een ontdekking doet die jaren later tot een bloedige ontknoping leidt.

‘Prachtig taalgebruik. Origineel plot. Subtiel puntje- van-je-stoelwerk. Totaal niet standaard dit boek, Biebau maakt het zo spannend.’ Zo luidde het oordeel van de jury van de Gouden Strop 2020 over Biebaus Russisch voor beginners. En de jury van de Hercule Poirotprijs 2019 schreef: 'Een wonderlijk spitsvondig misdaadverhaal vol aforismen, oneliners en onderkoelde humor.’

Dominique Biebau (1977) is leraar en schrijver. Van zijn hand verschenen al eerder de roman Trage Wegen, het jeugdboek Boerman en de thrillers IJslands Gambiet en Russisch voor beginners.

Geen opmerkingen: