29 november 2021

Wordt verwacht 503 (nieuws, 2021)

Het middelpunt van een misdaad
Op 4 januari verschijnt bij uitgeverij Cargo de thriller Stormval van Tove Alsterdal. 'Klassieke Scandinavische spanning op haar best', jubelt de uitgever. 'Literair, psychologisch en vol onverwachte wendingen.'

Het verhaal: een smalle weg kronkelt door de bossen, langs een spiegelgladde rivier, waarin de bergtoppen zich blauw weerspiegelen. In een opwelling slaat Olof Hagström af, verder het bos in, naar het ouderlijk huis dat hij meer dan twintig jaar geleden verliet.

Het afgelegen huis lijkt verlaten, maar binnen is een hond eindeloos aan het blaffen. Als Olof een kijkje in het huis neemt, vindt hij daar het levenloze lichaam van zijn vader, die met messteken is omgebracht.

Politierechercheur Eira Sjödin wordt op de zaak gezet, en Olof lijkt de enige verdachte. Ze herkent Olof, hij was ooit het middelpunt van een misdaad die het dorp jarenlang in zijn greep hield. Eira was negen jaar oud toen Lina Stavred werd vermoord. Olof was de veertienjarige jongen die de moord op Lina bekende. Hij was de jongen uit Eira’s nachtmerries.

Tove Alsterdal (Malmö, 1960) groeide op in het noorden van Zweden. Ze werkte enkele jaren in het psychiatrische ziekenhuis Beckomberga, en maakte daarna carrière als journalist. Ze debuteerde in 2009 en schreef enkele succesvolle thrillers. Stormval is haar zesde, die werd genomineerd voor verschillende prijzen.

Geen opmerkingen: