30 januari 2021

Wordt verwacht 479 (nieuws, 2021)

Terug naar het geboortedorp  



Uitgeverij HarperCollins Holland deelt in een persbericht een geografisch weetje: Kalmar is de badplaats die je passeert als je naar het Zweedse eiland Öland reist. In Kalmar groeide ook Johanna Mo op, van wie de uitgever op 16 maart de thriller De nachtegaal op de markt brengt. 


Is het mogelijk om echt aan je verleden te ontsnappen? Dat is de hamvraag in deze thriller.

Toen Hanna Duncker negentien jaar was, werd haar vader veroordeeld voor moord. De schaamte zorgde ervoor dat ze uit haar geboortedorp wegvluchtte.

Pas zestien jaar later, na het overlijden van haar vader, keert ze terug naar Öland, om aan het werk te gaan als rechercheur bij de lokale politie.

Op haar eerste dag wordt ze weggeroepen naar een plaats delict waar het lichaam van een vijftienjarige jongen is aangetroffen. De jongen blijkt de zoon van haar jeugdvriendin te zijn.

De zaak trekt de aandacht van veel inwoners en Hanna merkt dat haar aanwezigheid niet door iedereen wordt gewaardeerd, zeker niet nadat ze nieuwe details ontdekt over de veroordeling van haar vader…

Zweedse media zijn vol lof over De nachtegaal. ‘De veelbelovende start van een nieuwe misdaadreeks', aldus Kristianstadsbladet. En Skånska Dagbladet schrijft: ‘De nachtegaal is een intrigerende thriller met een perfecte schrijfstijl. Mo heeft fascinerende personages geïntroduceerd die beide kanten van de misdaad vertegenwoordigen. De emoties die een moord veroorzaken worden authentiek en boeiend weergegeven.’ 

Johanna Mo (1976) werkte de afgelopen jaren als freelance redacteur, vertaler en boekrecensent. De nachtegaal is het eerste boek in de Eilandmoorden-reeks met rechercheur Hanna Duncker in de hoofdrol.

Geen opmerkingen: