11 september 2017

Wordt verwacht 413 (nieuws, 2017)

Zonder rechtszaak achter de traliesBij uitgeverij HarperCollins Holland wordt gewerkt aan de publicatie van Een plek om te vergeten, een nieuwe thriller van de Amerikaanse arts John Burley. Van zijn hand verscheen al eerder de thriller Langzaam, sterf langzaam in Nederlandse vertaling.

Volgens de uitgeverij laat Burley in zijn thriller die op 10 oktober verschijnt de manifestatie van psychische ziekten 'op onnavolgbare wijze' zien. Hoofdpersoon is dr. Lise Shields. Zij weet dat veel van haar patiënten de forensisch-psychiatrische kliniek waar ze werkt nooit meer zullen verlaten. Daar zorgen zij en haar hechte team van collega-psychiaters wel voor.

Maar de laatste tijd gebeuren er vreemde dingen: een gevangene wordt zonder rechtszaak of diagnose opgesloten; ze krijgt een mysterieuze nieuwe patiënt; en het lijkt net alsof ze achtervolgd wordt. Of heeft de gekte die haar patiënten gevangen houdt haar ook te pakken gekregen?

John Burley werd geboren in Baltimore, Maryland en groeide op in de buurt van Chesapeake Bay. Hij was twaalf jaar werkzaam als brandweerman en paramedicus voor hij geneeskunde ging studeren. Hij keerde terug naar Baltimore waar hij een traumacentrum aan de universiteit van Maryland opzette. Daarna verhuisde Burley naar Californië, waar hij aan zijn eerste thriller begon te werken. Dat debuut, The Absence of Mercy (Langzaam, sterf langzaam), werd bekroond met de National Black Ribbon Award, de prijs voor een auteur die 'een nieuwe, frisse stem' aan het thrillergenre toevoegt. Zijn derde thriller The Quiet Child is zojuist verschenen.

Geen opmerkingen: