26 september 2017

Wordt verwacht 414 (nieuws, 2017)

Lapidus schrijft met Topman sluitstuk Stockholm Trilogie 


De Zweedse advocaat en bestsellerauteur Jens Lapidus publiceert op 5 november zijn nieuwe thriller Topman. Uitgeverij A.W. Bruna bestempelt het boek als de explosieve ontknoping van zijn Stockholm Trilogie.

Een geheim netwerk in de Zweedse hoofdstad exploiteert al decennialang jonge meisjes. Eenieder die dat probeert te verhinderen, wordt op meedogenloze wijze door het netwerk uit de weg geruimd.

De recherche heeft een speciaal team opgericht om uit te zoeken wie er allemaal bij het netwerk betrokken zijn. Ze slagen er echter niet in om te infiltreren. Het merkwaardige duo Teddy en Emelie – de crimineel en de jonge advocate – komt langzaam dichter bij de waarheid. Intussen probeert iemand uit alle macht Teddy en Emelie het zwijgen op te leggen.

Jens Lapidus (24 mei 1974, H├Ągersten) is een succesvolle strafrechtadvocaat die beroepshalve enkele van de meest beruchte misdadigers van Zweden verdedigde. Hierdoor deed hij unieke kennis van het criminele circuit op. Zijn Stockholm-trilogie wordt vergeleken met het werk van James Ellroy en Dennis Lehane en in Zweden gingen er al twee miljoen exemplaren van over de toonbank. Na Viproom en het vorig jaar verschenen Stockholm Delete is Topman het spectaculaire laatste deel van deze trilogie. Jens Lapidus woont met zijn gezin in Stockholm.

Geen opmerkingen: