13 september 2017

Tipje van de sluier (nieuws, 2017)

De eerste zinnen van Oorsprong


Zo'n drie weken voor de publicatie van Oorsprong, de nieuwe, geheide bestseller van Dan Brown, heeft uitgeverij Luitingh-Sijthoff de proloog en het eerste hoofdstuk van het boek vrijgegeven. 

Origin (Oorsprong dus in Nederlandse vertaling) verschijnt wereldwijd op 3 oktober. Dit keer staat Spanje centraal in de nieuwe thriller en dan vooral de steden Barcelona, Bilbao, Sevilla en Valencia. In Oorsprong komt Dan Browns protagonist Robert Langdon voor de vijfde keer in lastige en levensbedreigende situaties terecht. Ook in dit verhaal draait het om codes, wetenschap, religie, geschiedenis, kunst en architectuur.

In het Guggenheim Museum in Bilbao is Robert Langdon aanwezig bij de bekendmaking van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. Gastheer van die avond is een oude bekende van Langdon; Edmond Kirsch, een veertigjarige techmagnaat wier uitvindingen en voorspellingen hem in een controversieel figuur hebben veranderd. Ook dit keer is zijn bekendmaking geen uitzondering: het is een wetenschappelijke doorbraak die de fundamenten van het menselijke bestaan op zijn grondvesten laat schudden.

Maar de avond komt onder hoogspanning te staan. Robert Langdon moet vluchten voor zijn leven samen met de directeur van het museum, Ambra Vidal. Ze nemen de wijk naar Barcelona waar een cryptisch raadsel het geheim van Kirsch zal ontrafelen.
De link naar het leesfragment vind je hier

1 opmerking:

xyz zei

Ik kijk ernaar uit!
Het prijskaartje aan het boek is echter absurd: 25 euro minus 1 cent.

AnnaB