26 september 2017

Gesignaleerd 423 (nieuws, 2017)

Peter Römer - Baantjer. De Cock en een duivels dilemma

Bij uitgeverij De Fontein is vandaag het 81ste deel in de Baantjer-serie verschenen. De Cock en een duivels dilemma heet de door Peter Römer in Baantjer-stijl geschreven policier. In de hoofdrollen de onsterfelijke rechercheur De Cock en zijn jonge, onbesuisde assistent Vledder van bureau Warmoesstraat.

Zoals altijd begint ook dit avontuur weer met de vondst van een lijk. Het is een grijze, druilerige dag, maar De Cock laat zijn humeur er niet door verpesten. Aangekomen op de Warmoesstraat kan hij meteen weer op pad: er is een dode aangetroffen in een slootje bij voetbalclub HAS’32 in Ookmeer.

Als hij even later samen met Vledder aan de drassige slootkant staat, blijkt dat het om Richard Geelhoed gaat, een bestuurslid. De man heeft geen zichtbaar letsel en lijkt verdronken, maar De Cock weet eigenlijk wel zeker dat er opzet in het spel is en dat Geelhoed is vermoord.

Omdat De Cock geen aanknopingspunten heeft, besluit hij eerst maar eens wat rond te vragen op de voetbalclub. Zo belandt hij die zaterdagochtend langs de lijn samen met Keizer, wiens zoontje speelt bij HAS’32. Het is De Cock al snel duidelijk dat het bestuur van de club een gesloten wereldje is binnen de club, en hij heeft het sterke vermoeden dat hij daar moet zoeken naar het motief voor de moord op Geelhoed...

Peter Römer is auteur en acteur. Nadat de 'De Cock'-reeks werd voortgezet met vijf door hem geschreven delen naar de scenario's van de tv-serie Baantjer, vervolgt hij nu de reeks met nieuw geschreven boeken. Römer die heeft laten weten zeker tot deel 85 door te gaan. schrijft geheel in de geest van Appie Baantjer. Volgens de uitgever worden zijn 'De Cock'jes' geprezen om de authentieke verhaallijnen en dialogen.

Geen opmerkingen: