25 september 2017

Spoorloos (nieuws, 2017)

Verfilming thriller van duo Clinton-Patterson op stapel


Binnenkort is Donald Trump niet de enige Amerikaanse president die banden heeft met een tv-station. Trump mocht in elke aflevering van The Apprentice, de talentenjacht voor sollicitanten, iemand met genoegen ontslaan. Maar in de verfilming van de thriller die oud-president Bill Clinton met James Patterson schrijft, gaat het er hopelijk spannender aan toe. Televisiemaatschappij Showtime (van o.a. Homeland) heeft daar in ieder geval alle vertrouwen in. Eind vorige week verwierf het de filmrechten.

Clinton en Patterson zijn nog met de thriller in de weer. En details over het boek zijn nog schaars sinds het project in mei werd aangekondigd. De titel is bekend: The President is Missing. Het verhaal gaat over een zittende president die spoorloos verdwijnt, maar daarmee is ook alles gezegd. Het boek moet volgend jaar in de winkels liggen.

Clinton en Patterson zijn goede maatjes. Ze treffen elkaar al een jaar of tien regelmatig op een golfbaan en nu ook achter de tekstverwerker. 'Ik beleef het grootste plezier aan het schrijven van dit boek en de samenwerking met Jim', meldt Clinton in een verklaring. 'En ik kan niet wachten tot Showtime de personages tot leven brengt.' Het is nog niet bekend wanneer de serie op tv te zien zal zijn.

Dat voormalig presidenten hun zakken nog wat bijvullen met het schrijven van memoires, is eerder traditie dan uitzondering. Maar een van de weinigen die zich op fictie storten, is oud-president Jimmy Carter. Hij publiceerde The Hornet's Nest in 2003, een roman die zich afspeelt tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog.

Bron: New York Times

Geen opmerkingen: