30 september 2017

Gesignaleerd 424 (nieuws, 2017)

J.S. Monroe - Vind mij


Bij uitgeverij Cargo verschijnt op donderdag 5 oktober de thriller Vind mij van J.S. Monroe. 

S.J. Watson, L.S. Hilton, S.K. Tremayne, C.J. Tudor, J.P. Delaney, A.J. Finn: de lijst met thrillerauteurs die zich bedienen van twee initialen en een achternaam, groeit de laatste maanden zienderogen. J.S. Monroe, volgens de uitgeverij een Britse journalist, is ook zo'n nieuwe naam.

Monroe is geen debutant in het spannende genre. Onder zijn echte naam Jon Stock heeft hij een handvol spionageromans op zijn naam staan. Zo zouden we hem kunnen kennen van de hardloopthriller Buiten adem uit 2009. 

In de psychologische thriller Vind mij gooit hij het over een andere boeg. Soms zien we alleen wat we willen zien. Soms zien we meer dan we hadden mogen zien.

Rosa pleegde vijf jaar geleden zelfmoord, maar haar vriend Jar denkt nog elke dag aan haar. Sterker nog, hij is ervan overtuigd dat hij af en toe een glimp van haar opvangt. Hij ziet haar overal: in de menigte, op een roltrap, in een café...

Wanneer Jar Rosa's dagboek in handen krijgt, worden de raadsels rond haar dood alleen maar groter. Hij raakt er steeds meer van overtuigd dat zijn grote liefde nog in leven is, hoewel iedereen dit tegenspreekt en hem waarschuwt dat hij aan het doordraaien is. Dan ontvangt hij een sms-bericht: 'Ik moet je zien. Rosa.'

Geen opmerkingen: