27 september 2017

Wordt verwacht 415 (nieuws, 2017)

Een pop op de drempel


Bij uitgeverij HarperCollins Holland verschijnt op 7 november Het spel met de poppen, na Als twee druppels water de tweede thriller van Anna Snoekstra.

Hoofdpersoon is wannabe verslaggeefster Rose. Zij is wanhopig op zoek naar een goed verhaal. Rose is het zat om elke dag bier te tappen in de plaatselijke kroeg en wil niets liever dan journalist worden. De talloze afwijzingen van kranten die zeggen dat ze maar terug moet komen als ze écht nieuws heeft, maken haar echter radeloos.

Op een dag liggen op de drempel van meerdere huizen in het Australische stadje Colmstock porseleinen poppen, die sprekend lijken op de meisjes waarvoor ze bedoeld zijn. Kort daarna volgen anonieme brieven met gewelddadige bedreigingen. Langzaam maar zeker raakt iedereen in paniek, kinderen worden binnengehouden en niemand lijkt elkaar meer te vertrouwen. Eén lichtpuntje: Rose heeft eindelijk een verhaal…

De naam van de schrijfster doet heel Nederlands aan. Volgens haar uitgever schijnt Anna Snoekstra ook Nederlandse roots te hebben, maar daar is verder geen informatie over voorhanden. Wat wel vaststaat is dat ze in 1988 in Canberra, Australië, werd geboren. Haar ouders werken bij de overheid.

Op haar zeventiende besloot ze niet voor een 'veilige' carrière met vaste baan en dito salaris te kiezen, maar haar droom om schrijver te worden na te jagen. Ze verhuisde naar Melbourne, waar ze Creative Writing and Cinema studeerde, gevolgd door een studie scenario schrijven.

Na de universiteit schreef ze voor onafhankelijke filmmaatschappijen en theatergezelschappen. Daarnaast regisseerde ze muziekclips en werkte ze als kaaskoper, serveerster, kerstengel, oppas, receptioniste, bioscoopmedewerker en filmrecensent. Haar debuut Als twee druppels water bereikte de shortlist voor de Ned Kelly Awards.

Geen opmerkingen: