21 augustus 2014

Gesignaleerd 358 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

BLAKE CROUCH - VERLATEN 

Bij uitgeverij Karakter verschijnt 'Verlaten', het laatste deel van de Wayward Pines-trilogie van de Amerikaanse schrijver Blake Crouch.

Secret Service-agent Ethan Burke bevindt zich al drie weken in de Wayward Pines in Idaho. Een stadje waar mensen verteld wordt met wie ze moeten trouwen, waar ze komen te wonen en waar ze komen te werken. De gehele bevolking is overgeleverd aan de grillen van David Pilcher, de megalomane gek die hen in zijn macht heeft.

Maar Burke heeft ontdekt wat voor verbijsterend geheim zich bevindt achter het onder stroom staand hek waarmee het stadje omgeven is, een nachtmerrie die ieders voorstelling te boven gaat. Burke ziet het als zijn plicht om de inwoners te vertellen wat hij ontdekt heeft. Als Pilcher daarachter komt, haalt hij de stroom van het hek en zijn Burke en de andere inwoners overgeleverd aan wat er zich buiten de hekken bevindt.

Blake Crouch (1978) is geboren in North Carolina en studeerde Engels en Creative Writing aan de University of North Carolina in Chapel Hill. Sinds zijn afstuderen heeft hij verschillende thrillers geschreven. De tv-serie van Wayward Pines wordt in 2015 door FOX uitgezonden.

Blake Crouch - Verlaten. Vertaling: Yolande Ligterink. Uitgeverij Karakter, 318 pag., € 15,00. ISBN 978 90 452 0427 7

Geen opmerkingen: