02 augustus 2014

Gesignaleerd 354 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

DANIEL SILVA - PORTRET VAN EEN SPION

Bij uitgeverij Boekerij verschijnt 'Portret van een spion', een nieuwe thriller van de hand van de Amerikaanse oud-journalist Daniel Silva.

Een romantisch weekendje Londen heeft voor kunstrestaurateur en spion Gabriel Allon en zijn vrouw Chiara al een slechte start door het nieuws van twee bomaanslagen in Parijs en Kopenhagen. Als Gabriel en Chiara in Covent Garden lopen, merkt Gabriel een man op die alle kenmerken van een zelfmoordterrorist vertoont.

Nog voordat hij in actie kan komen, wordt hij omvergeblazen door de kracht van de explosie. Gabriel is op het spoor van het meesterbrein achter de aanslagen. En die is nog lang niet klaar...

Daniel Silva (1960) wordt de beste auteur over internationale intriges van zijn generatie genoemd. Het werk van deze Amerikaanse bestsellerauteur wordt ook wel omschreven met de woorden 'meeslepend, gepassioneerd, onvergetelijk, briljant'. Silva is getrouwd met NBC News- en Today-correspondent Jamie Gangel. Zij wonen in Washington D.C. met hun twee kinderen. In 2009 werd Silva benoemd tot lid van de Unitede States Holocaust Memorial Council.

Daniel Silva - Portret van een spion. Vertaling: Anne Jongeling. Uitgeverij Boekerij, 352 pag., € 19,95. ISBN 978 90 2256 814 9.

Geen opmerkingen: