05 augustus 2014

Franchiseformule (nieuws, 2014)

TOM CLANCY VOLGT LUDLUM


Tom Clancy
Zijn naam prijkt op de nieuwe technothriller 'Support and Defend', terwijl Tom Clancy er geen letter aan heeft meegeschreven. Dat kon ook niet, want hij overleed tien maanden geleden. Clancy's naam is nu onderdeel geworden van een franchiseformule.

Sportboeken doen het tegenwoordig goed. En thrillers zijn commercieel gezien ook nog steeds bijzonder interessant. Dus waarom niet deze twee grootheden gekoppeld, dachten insiders Peter Lane en Leen Looijen. Zij komen in september met de psychologische thriller 'Het geheim van voetbalmoeders'.

Gérard de Villiers
Toen de Franse spionageschrijver Gérard de Villiers vorig jaar op 83-jarige leeftijd aan kanker overleed, liet hij een omvangrijk oeuvre na. Hij schreef meer dan 200 spionageromans, maar brak gek genoeg niet door in de Verenigde Staten. Wellicht komt daar verandering in, met de publicatie van recent werk, waaronder een thriller waarin Vladimir Poetin de hoofdrol voor zich opeist. 

Thrillerschrijver Andy McNab is een psychopaat. Maar dan wel eentje die uit het goede hout is gesneden. Tot die conclusie komt professor Kevin Dutton, onderzoekspsycholoog aan de universiteit van Oxford. De twee hebben een boek over het fenomeen psychopaat geschreven.

Bernhard Aichner

Een heldin die uitvaartverzorger is en de voornaam Brünhilde draagt, daarover lees je zelden in thrillers. Nog bijzonderder is dat ze welbeschouwd voor haar eigen klandizie zorgt, want ze is een seriemoordenaar. Een wraakgodin die het hart van de lezer steelt, stelt haar geestelijk vader, de Oostenrijkse schrijver Bernhard Aichner

CBS Television Studios werkt aan een dertiendelige televisieserie gebaseerd op de sciencefictionthriller 'Zoo' (2012) van de Amerikaanse bestsellerauteur James Patterson. In 'Zoo' spannen dieren over de gehele wereld samen om de mensheid te elimineren..

Geen opmerkingen: