21 augustus 2014

Gesignaleerd 359 (nieuws, 2014)

vers van het mes!

DANIEL SILVA - GEVALLEN ENGEL

Bij uitgeverij Boekerij verschijnt 'Gevallen engel' van de Amerikaanse thrillerschrijver Daniel Silva.

Gabriel Allon gold ooit als een legendarische meesterspion, totdat zijn zoon omkwam bij een voor hem bedoelde aanslag. Als restaurateur van Oude Meesters, zijn voormalige 'cover', werkt hij nu over de hele wereld. Maar volledig loskomen uit de wereld van de geheime diensten lukt niet, af en toe wordt hij herenigd met zijn oude team.

In het Vaticaan is Allon bezig met de restauratie van een Caravaggio. Tot de ochtend waarop hij onzalig vroeg wordt ontboden door de privésecretaris van de paus. In de Sint-Pieter is het lijk gevonden van een beeldschone vrouw. De politie gaat uit van zelfmoord. Allon niet. De secretaris vraagt hem discreet de waarheid te achterhalen.

Daniel Silva (1960) publiceerde in 1996 zijn eerste thriller De onwaarschijnlijke spion, die meteen een bestseller werd. Hij heeft in totaal zeventien spionageromans op zijn naam staan. Silva is getrouwd met NBC-correspondent Jamie Gangel en woont met zijn gezin in Washington D.C.

Daniel Silva - Gevallen engel. Vertaling: Nellie Keukelaar-van Rijnsbergen. Uitgeverij Boekerij, 351 pag., € 19,95. ISBN 978 90 225 6583 4.

Geen opmerkingen: