21 augustus 2014

Briljant en pervers (nieuws, 2014)

AMERICAN PSYCHO VOOR TWITTERAARS

Caroline Kepnes
Gelijktijdig met de publicatie van de Amerikaanse uitgave verschijnt in oktober Jij, het thrillerdebuut van scenarioschrijver Caroline Kepnes. Xander Uitgevers bestempelt het debuut als 'briljant, pervers en vooral verslavend' en heeft 'American Psycho voor de twittergeneratie' als wervende tekst op de cover gezet. De thriller gaat over een boekhandelaar die een beeldschone vrouw stalkt.

De Amerikaanse thrillerauteur Jerry Healy is donderdag 14 augustus overleden. Healy, die al langere tijd aan depressies leed, besloot een eind aan zijn leven te maken. Hij is 66 jaar geworden. Hij was de bedenker van de thrillerserie over privédetective John Francis Cuddy en - onder het pseudoniem Terry Devane - van legal thrillerreeks rond Mairead O'Clare.

James Patterson
Op de lijst van de honderd meest invloedrijke personen uit de cultuur en de sport van het zakenblad Forbes staan zes schrijvers. En de helft van hen opereert uitsluitend in het spannende genre. De eerste auteur vinden we pas op plaats 37: James Patterson. Afgelopen jaar toucheerde Patterson 67 miljoen euro. 

Van de vierdelige thrillerreeks 'The Kills' van Richard House wordt volgens website Deadline een televisieserie gemaakt. De thriller gaat over de klopjacht op een Britse huurling die 50 miljoen dollar heeft gestolen van een wederopbouwproject in Irak.

Een hint over het verloop van het tweede seizoen van de Britse misdaadserie 'Broadchurch' zit ergens verstopt in het boek dat bij de reeks verschijnt. Het eerste seizoen trok in Groot-Brittannië tien miljoen kijkers en werd ook in Nederland goed ontvangen. Seizoen twee is momenteel in de maak. Hoewel er over de verhaallijn niets naar buiten mag worden gebracht, heeft de bedenker Chris Chibnall een kleine verwijzing verstopt in het bijbehorende boek van schrijfster Erin Kelly, dat volgende maand in Groot-Brittannië verschijnt. Uitgeverij Boekerij brengt de Nederlandse vertaling van 'Broadchurch'  in november op de markt.

Geen opmerkingen: