17 december 2007

Bloedstollend einde (nieuws, 2007)

MARC WINTERS WINT THRILLERWEDSTRIJD

Marc Winters (40) uit Groningen is de winnaar van de laatste hoofdstukken van de schrijfwedstrijd 'Schrijf Je Eigen Thriller' van boekenclub ECI. ,,Het is een bloedstollend einde geworden'', aldus Geneviève Waldmann, programmadirecteur van ECI en voorzitter van de jury. Ze is in gesprek met Winters over uitgave van een eigen thriller.

De laatste hoofdstukken worden niet meer op de bij de wedstrijd behorende website www.schrijfjeeigenthriller.nl gepubliceerd: ECI gaat nu van start met het drukken van het boek.

De wedstrijd werd georganiseerd in het kader van het 40-jarig bestaan van ECI. De wedstrijd ging van start in maart van dit jaar. Esther Verhoef schreef het eerste hoofdstuk. Deelnemers konden telkens twee nieuwe hoofdstukken inleveren. In totaal telt het boek negen hoofdstukken.

Marc Winters had al twee keer eerder de beste hoofdstukken ingezonden. Toch was de jury onder de indruk van de wending die Winters het verhaal gaf in zijn laatste hoofdstukken. ,,Wij hebben als jury best veel thrillers gelezen, maar wij waren allemaal verrast door de vondst van Marc Winters'', zegt Waldmann.

De jury, die naast Waldmann bestond uit de misdaadschrijvers Elvin Post en Esther Verhoef en misdaadverslaggever John van den Heuvel, was unaniem. Esther Verhoef: ,,De wending in het verhaal was erg verrassend. Ik heb direct de eerdere hoofdstukken nog een keer doorgelezen om te kijken of je dit einde ziet aankomen. Maar dat was absoluut niet het geval. Een erg knappe prestatie van Marc Winters.''

ECI en Winters zijn in gesprek over de mogelijkheid een eigen thriller uit te geven. ,,Het is natuurlijk doodzonde als je een nieuw talent hebt gevonden en daar niets mee doet'', aldus Waldmann in Boekblad. ,,Ik heb dan ook goede hoop dat wij als ECI binnenkort de eerste thriller van Marc Winters kunnen aanbieden. Nieuw talent een kans geven is een wezenlijk onderdeel van ons beleid.''

Geen opmerkingen: