11 december 2007

José Luis Calva Zepeda (nieuws, 2007)

VLEESETENDE SCHRIJVER PLEEGT ZELFMOORD

De man die door de Mexicaanse pers 'de kannibaal' was gedoopt nadat op een bord in zijn appartement de gekookte en op smaak gebrachte lichaamsdelen van zijn vermoorde vriendin waren aangetroffen, heeft zich in zijn cel van het leven beroofd. Dat hebben de Mexicaanse gevangenisautoriteiten meegedeeld.

De in oktober opgepakte 38-jarige schrijver José Luis Calva Zepeda werd dinsdagochtend 11december hangend aan een riem in zijn gevangeniscel gevonden. Het was niet meteen duidelijk hoe hij aan de riem was gekomen en of hij een brief had achtergelaten. De man had eerder toegegeven dat hij zijn 32-jarige vriendin Alejandra Galeana Garavito had vermoord, maar ontkende dat hij haar had opgegeten. Calva zei dat hij haar lichaam in stukken had gesneden en had gekookt om het aan straathonden te voeren en zo het bewijs van de moord te vernietigen. Een grote poster van de Britse acteur Anthony Hopkins, die de kannibaal Hannibal Lecter speelde in de film 'The Silence of the Lambs', hing in de keuken.

Calva werd tevens in verband gebracht met de moord op een ex-vriendin in 2004, wier verminkte lichaam in kartonnen dozen werd gevonden. Ook zou hij verantwoordelijk zijn voor de moord op een vrouwelijke kennis, wier in stukken gehakte lichaam eerder dit jaar in een koffer werd gevonden. Alle slachtoffers lijken te zijn gewurgd. Tegen de politie vertelde Calva dat hij door zijn moeder in de steek was gelaten en dat zijn vader overleed toen hij twee jaar oud was. Vijf jaar later werd hij verkracht door een vriend van zijn broer.

Calva schreef de laatste maanden aan zijn autobiografie, die hij de titel 'De kannibaaldichter' meegaf. Eerder publiceerde hij gedichten en toneelstukken.

Geen opmerkingen: