18 december 2007

Ontmoet & groet (nieuws, 2007)

DE BOEKERIJ VERLEIDT CRIMEZONE-STEMMERS

Om de nominatie van Harlan Cobens roman 'Geleende tijd' voor Crimezones 'Zilveren Vingerafdruk' te ondersteunen, belooft uitgeverij De Boekerij alle fans die een motivatie mailen een uitnodiging voor een 'meet & greet' met de auteur. Crimezone reikt in de tweede helft van januari 2008 voor het eerst twee prijzen uit: een Zilveren Vingerafdruk voor de beste Nederlandstalige thriller en een Zilveren Vingerafdruk voor de beste vertaalde thriller.

Harlan Coben is een van zes genomineerden voor de Zilveren Vingerafdruk voor vertaalde auteurs. Coben komt in maart naar Nederland om zijn volgende thriller te promoten, 'Houvast', die in april verschijnt.
Alle lezers die op Crimezone stemmen op Harlan Coben en een mailtje sturen naar De Boekerij met hun motivatie, krijgen een uitnodiging voor een 'meet & greet ' met de Amerikaanse sterauteur.

Crimezonelezers hebben slechts twee Nederlandstalige boeken genomineerd: 'Close-up' van Esther Verhoef, die de Zilveren Vingerafdruk vorig jaar ook al won, en 'De tiende vrouw' van Roel Janssen, winnaar van de Gouden Strop. Deze twee titels werden in de voorronde op grote afstand gevolgd door het geschenkboekje 'Afgunst' van Saskia Noort, 'Zwart fortuin' van John Brosens, 'De stille zonde' van Lieneke Dijzeul en 'Spaanse furie' van Paul Goeken. De achterstand was echter te groot om deze boeken in aanmerking te laten komen voor een nominatie.

Op het gebied van de vertaalde thrillers was de spoeling minder dun. Behalve Harlan Coben werden nog vijf auteurs genomineerd, te weten Henning Mankell met 'Kennedy's brein', Karin Slaughter met 'Onaantastbaar', Stieg Larsson met 'Mannen die vrouwen haten', David Baldacci met 'Geniaal geheim' en Ian Rankin met 'Lazarus'.

Iedere bezoeker van Crimezone kan zijn of haar stem uitbrengen op twee van de acht genomineerde boeken. Dat wil zeggen: één stem op één van de Nederlandse auteurs en één stem op een buitenlandse auteur.

Geen opmerkingen: