11 december 2007

Sportzaak (nieuws, 2007)

'FLIKKEN MAASTRICHT' OOK IN BOEKVORM

De rechercheurs Eva van Dongen en Floris Wolfs uit de televisieserie 'Flikken Maastricht' gaan nu ook op papier avonturen beleven. Karakter Uitgevers heeft het eerste deel uit de gelijknamige serie boeken op de markt gebracht, met als titel 'Sportzaak'.

In de thrillerserie staan voorlopig vier boeken gepland, laat een woordvoerster van de uitgeverij weten. Het is de bedoeling dat de delen van de reeks oorspronkelijke verhalen zijn, dus verhalen die niet weglopen uit scenario's voor de televisieserie. Alleen voor het tweede deel, dat begin volgend jaar verschijnt, is een uitzondering gemaakt. Dat deel, getiteld 'Kogelvis', is gebaseerd op een scenario van Kees Vroege.

De auteurs gaan volgens de woordvoerster per deel wisselen. Ze moeten zich strikt aan een vastgelegde opzet houden, met daarin natuurlijk dezelfde hoofdfiguren als in de televisieserie en ook steeds de stad Maastricht als decor. ,,Het kan niet zo zijn dat een van hen een van de hoofdfiguren dood laat gaan'', stelt de zegsvrouwe.

Het eerste deel, 'Sportzaak', is geschreven door Corine Hartman. Zij heeft een actuele achtergrond voor haar verhaal gekozen: de laatste Amstel Gold Race waaraan Michael Boogerd deelneemt. Terwijl heel Maastricht die dag in de greep is van de wielerwedstrijd wordt aan de rand van Sportpark Jekerdal het lijk van amateur-wielrenner Charles Ramaekers gevonden.

De boeken uit de serie zullen stuk voor stuk rond de tweehonderd pagina’s tellen en kosten 9,95 euro per deel.

(Bron: De Limburger)

Geen opmerkingen: