09 december 2007

Wordt verwacht 29 (nieuws, 2007)

BRAND IN SAN FRANCISCO

Geen nieuwe namen in de voorjaarsaanbieding van uitgeverij Cargo. Of het moet die van James Patterson zijn. Recentelijk stapte deze Amerikaanse bestsellerauteur over van uitgeverij A.W. Bruna, hetgeen hem op een uitbrander kwam te staan op website Crimezone.nl. De site die wordt beheerd door Unieboek, verweet Patterson gebrek aan loyaliteit.

Patterson (1947) is natuurlijk een grote vangst. Hij is een van de succesvolste hedendaagse misdaadauteurs, schrijver van twee goedlopende thrillerreeksen: 'Alex Cross' en 'The Women's Murder Club'. Pattersons werk wordt in 49 talen uitgegeven, van zijn boeken zijn inmiddels meer dan 130 miljoen exemplaren verkocht.

Het steekspel tussen de Nederlandse uitgeverijen zal Pattersons fans een zorg zijn. Zij kijken uit naar 'Zevende hemel', te verwachten in april 2008. Het is een nieuw deel in de serie 'The Women's Murder Club', waarin vier vriendinnen de strijd aanbinden met de misdaad in San Francisco.

In 'Zevende hemel' wordt de stad geterroriseerd door een reeks fatale brandstichtingen. De slachtoffers hebben één ding gemeen: het zijn allen rijke, succesvolle, getrouwde stellen. Vier koppels zijn inmiddels overleden en Lindsay is vastbesloten om de moorden te stoppen. Met de hulp van haar vriendinnen van 'The Women's Murder Club'- Yuki, een overwerkt strafpleiter, medisch onderzoekster Claire en verslaggeefster Cindy - moet Lindsay alles op alles zetten om deze bloeddorstige pyromaan te pakken.

'HILLARY' GEKIDNAPT

De Noorse schrijfster Anne Holt kijkt in 'Mevrouw de president' (verkrijgbaar vanaf mei 2008) alvast vooruit op de eventuele verkiezing van Hillary Clinton als opvolger van George W. Bush. En dat is geen prettig vooruitzicht. Voor Hillary dan. De eerste vrouwelijke Amerikaanse president wordt tijdens een staatsbezoek aan het lieflijke Noorwegen ontvoerd. Samen met de FBI zoekt de Noorse politie naar een vijand die machtiger is dan ze ooit kon vrezen: een man die zijn internationale netwerk van stromannen gebruikt om de grootste terroristische aanval op de VS sinds 11 september 2001 te plannen.

Als Inger Johanne toevalligerwijs op de president stuit en in het hart van het conflict belandt, komen bij beide vrouwen gebeurtenissen uit het verleden naar boven. Inger Johanne wordt geconfronteerd met een pijnlijke liefdesaffaire van voor haar huwelijk, terwijl mevrouw de president moet kiezen tussen haar eigen veiligheid en die van de natie.

Voor wie het nog niet weet: Anne Holt (1958) werkte na haar rechtenstudie als journaliste, nieuwslezeres, juriste voor de politie en vervolgens als advocaat. Ze was minister van Justitie in Noorwegen, maar moest die post wegens gezondheidsproblemen opgeven.

Andere nieuwe titels:

Michael Robotham - 'Gebroken' (maart 2008)
Laura Wilson - 'De actrice' (mei 2008)
Javier Sierra - 'De dame in blauw' (mei 2008)
Peter Temple - 'De kwade dag' (april 2008)

Geen opmerkingen: