11 december 2007

Walter Mosley (nieuws, 2007)

TOT ZIENS, EASY RAWLINS

De Amerikaanse misdaadauteur Walter Mosley (1952) gaat voor uitgeverij Riverhead Books drie romans schrijven. In twee daarvan zal McGill figureren, een detective met als thuisbasis New York. McGill dook voor het eerst op in de novelle 'Karma'.

Riverhead-directeur Sean McDonald is opgetogen dat hij een overeenkomst heeft gesloten met de bestsellerauteur. ,,Walter Mosley is een van de grote Amerikaanse schrijvers. Zijn werk is permanent provocerend en opwindend'', aldus McDonald in een verklaring.

De nu 55-jarige Mosley maakte faam met zijn serie hard-boiled thrillers rond de zwarte privédetective en oorlogsveteraan Easy Rawlins, die in de wijk Watts in Los Angeles woonde en werkte. Bekende Rawlins-titels zijn 'Black Betty' en 'Devil in a Blue Dress'. Van de laatste werd een film gemaakt met in de hoofdrol Denzel Washington. De laatste thriller waarin Easy Rawlins opdook, 'Blonde Faith' kwam dit najaar uit bij uitgeverij Little, Brown and Company.

Oud-president Bill Clinton, een verwoed lezer van misdaadromans, noemde Mosley in 1992 een van zijn favoriete auteurs. Zijn werk is in 21 talen vertaald.

Geen opmerkingen: