11 december 2007

Wordt verwacht 30 (nieuws, 2007)

BROEINEST, EINDSPRINT EN OUDE WIJN

Loes den Hollander is hét boegbeeld van uitgeverij Karakter, die dan ook behoorlijk in deze oud-directeur van een zorginstelling investeert. Haar vierde thriller 'Broeinest' zal in de eerste week van mei 2008 in een eerste oplage van maar liefst 50.000 exemplaren in de winkel liggen. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt de koper van een 'Loes den Hollander'-boek in deze lentemaand haar minithriller 'Wodka-jus' cadeau.

In 'Broeinest' staat de verstikkende werking van familieterreur centraal. Het is geen van de kinderen van het gezin Van Dalen gelukt om aan de straffe hand van hun vader te ontkomen. Over de gevolgen praten ze zo weinig mogelijk.

De gewapende vrede in de familie komt onder druk te staan als dochter Thea wordt neergeschoten. Hoewel zij de aanslag overleeft, komen de vlijmscherpe verschillen van mening die tussen de familieleden bestaan, bloot te liggen. Er ontstaan definitief twee kampen. Maar dan wordt Esther, de oudste dochter in het gezin, dood aangetroffen. En dan blijkt dat iedereen haar verkeerd heeft ingeschat.

DOPING

Marelle Boersma heeft een scherp oog voor de actualiteit. Schreef ze in haar vorige thriller 'Complex' over het ongerief dat cosmetische chirurgie met zich meebrengt, in haar in februari 2008 te verwachten nieuwe misdaadroman 'Eindsprint' richt ze haar pijlen op de komende Olympische Spelen in Beijing. De Spelen zijn nu al omgedoopt tot 'De Spelen van de Doping'. In de topsport is de druk om te presteren inmiddels moordend geworden en als je als sporter een genetisch middel krijgt aangeboden dat in de huidige dopingtesten niet traceerbaar is, wordt de verleiding groot.

In 'Eindsprint' vergt topatlete Maud het uiterste van zichzelf om haar ultieme doel te bereiken: Olympisch goud. Zelfs haar relatie moet het ontgelden. Dan komt er een spierversterkend middel beschikbaar dat niet detecteerbaar zou zijn. Kan Maud de verleiding weerstaan?

Journaliste Fenna Faassen krijgt de opdracht een reportage te maken over drie atletes tijdens de Spelen. Eenmaal in China vermoedt Fenna dat een van hen genetische doping gebruikt. Als de eerste dode valt, blijkt dat niet alleen de eerlijkheid in de sport, maar ook het leven van de atletes op het spel staan.

NIEUWE ZAKKEN

En dan presenteert Karakter in mei 2008 ook nog oude wijn in nieuwe zakken. Voor een zacht prijsje brengt de uitgever twee oude titels van Gé Bosschee op de markt onder een nieuwe titel: 'De bovenwereld' en 'In de schaduw van de macht', respectievelijk in 1998 en 2007 verschenen als 'Bloedgeld' en 'De Kennedy-code'.

Karakter verklaart: ,,Van 'De Kennedy-code' verkochten wij zo'n achtduizend exemplaren, wat beslist niet slecht is voor de comeback van een thrillerauteur. Maar omdat wij ervan overtuigd zijn dat er meer potentie zit in de thrillers van Gé Bosschee bieden wij dit boek onder een nieuwe titel aan.''

Geen opmerkingen: